Boken ”Partiledaren som klev in i kylan” av Daniel Suhonen

Denna bok är en dokumentärskildring av den socialdemokratiske partiledaren Håkan Juholts uppmärksammade historia och fall. Med Juholtaffären blev en ny gren i den Svenska politiken känd för den stora allmänheten där det kom fram att höga ledare inom politiken lämnade ut uppgifter och använde media som en bonde på schackbrädet för att armbåga sig fram till högsta interna platsen inom det egna partiet.

Partiledaren som klev in i kylan, är skriven av Daniel Suhonen. Suhonen är en mycket kunnig person inom den Svenska politiken. Han är också kunnig i sakfrågor gällande denna bok han skrivit, då han tidigare jobbade som talskrivare för Håkan Juholt och som ansvarig för socialdemokraternas tidskrift, Tiden.

Boken har just släppts, och finns på hyllorna i välsorterade bokhandlare. Här får du läsa en 400 sidor lång, historia om Håkan Juholts uppgång och fall. Fallet som kom bara tio månader efter det att han blivit vald som socialdemokraternas partiledare. Ett av de kortaste maktpositionerna någonsin inom Svensk politiks historia i modern tid.

Dock är det mera denna bok har att ge. Ju mer man läser den, så kommer det fram mycket information kring Håkan Juholt som i högre grad kretsar kring socialdemokratiska partiet, och den stora svenska politikens kraftiga förändring under den tiden. Något som egentligen inte allas har med Juholt att göra.

På ett smart och effektivt sätt berättar Daniel Suhonen en politisk dokumentärhistoria på ett sätt som berör, underhåller och skapar känslor. Vad som är bra med just denna politiska dokumentär inte behöver ha en politisk anknytning, utan Suhonens sätt att beskriva och berätta gör att alla kan leva sig in i denna berättelse och skapa sin egen uppfattning om bokens egentliga mening.

Just nu finns boken att köpa i Bokus nätbutik för bara 199 kronor. Väl värda pengar för att få underhållande läsning som griper tag och berör i det kalla vintermörker som tar ett kliv närmare ytterdörren varje dag.