Lars Erik ”Brasse” Brännström har lämnat oss. ”Han finns inte längre med oss”

Så uttryckte sig, Git Erixon, före detta fru och livskamrat till Brasse Brännström efter att han lämnat oss på fredagskvällen den 28:e augusti i år. Vår kända komiker och skådespelare, Brasse Brännström, lämnade oss alldeles för tidigt. Han blev bara 69 år, och dog av sviterna efter en sjukdom som legat honom i fatet under en period.

Sörjd av sin exfru och livskamrat, som han fortfarande till stor del delade sitt liv med, Git Erixon och sina närmaste mycket goda vänner med Mats Arehn och Magnus Härenstam i täten plus alla som älskade honom både på och utanför scenen.

Lars Erik ”Brasse” Brännström är ingen som vi glömmer. Med sitt underfundiga, roliga och på samma sätt samhällsberikande sätt har hans livsande satt djupa spår i vår svenska befolkning och kultur. Brasse Brännström har lämnat ett livsverk kvar i våra minnen, och för kommande generationer att se och minnas som något underhållande och producerat med kraftig passion som ger en inblick i vem Brasse Brännström verkligen var och vad han fortfarande står för.

Vi såg inte Brasse Brännström mycket den senaste tiden.

De senaste åren hade Brasse Brännström dragit sig tillbaka från rampljuset, och det är väl inget konstigt med det för en person son uppnått pensionsålder. Han drog sig tillbaka med ära av de produktioner han bidragit med för att förgylla svenska folkets törst efter underhållning.

Med produktioner som: Oj, är det redan fredag, Fem Myror är fler än Fyra Elefanter och Magnus & Brasse kommer vi inte att glömma denna talangfulla komiker och skådespelare på länge.

Vi får hoppas att vi på något sätt kan vidareförmedla hans livsenergi och den medmänsklighet som han utstrålade till kommande generationer, så hans starkt lysande stjärna kan få en permanent plats i himlavalvet. Med det tackar vi Brasse för vad han gett oss alla och bidragit med till att fylla en plats i svensk kulturhistoria. Tack, Lars Erik ”Brasse” Brännström. Tack så mycket.