Sweclockers har kikat på nya Thinkpad X1 Carbon från Lenovo

Lenovos nya flaggskepp inom bärbara datorer fortsätter att leverera, och gå från klarhet till klarhet. Nu har vi 2015 års modell i kikarsiktet, och zoomar vi in så får vi genast se vad som hänt. Som ett nackskott så levereras nya Thinkpad X1 Carbon med Intels nya processorfamilj Broadwell under skinnet.

När IBM:s PC-verksamhet såldes till den nya ägaren Lenovo, så var det med ett löfte om att behålla Thinkpad som varumärke. Detta har gjorts med kraft och elegans, vilket idag har resulterat i ett resultat som gjort att varumärket fått en ny guldrush. Om vi får se till den fantastiska vändning som blivit resultatet av övertagandet av PC-verksamheten, så borde nästa version av deras datorer gå under namnet Klondyke.

I vilket fall vill vi veta vad kikarsiktet hittade under nya Thinkpad X1 Carbon från Lenovo

Den levereras naturligtvis med senaste utgåvan av Microsoft Windows 8.1. Processorn är femte generationens Intel Core i7, vilket borde räcka till, eller vad säger ni? Mästaren av dators lagrade information är givetvis en SSD disk, (Solid State Drive) som borgar för bästa snabbhet och prestanda. Disken kan som högst inneha en storlek av 512 gigabyte, men det räcker ju även det.

Namnet Carbon ger ju också ett sken av att vara lite Sci-Fi, men det stämmer. Datorn är tillverkad i kolfiber, vilket gör den lätt och smidig att ta med dit du går eller åker. Upp till 8 gigabyte minne är möjligt att uppgradera det lilla monstret till, och den kan fås i alla utföranden upp till 14 tums skärm.

Den bästa nyheten är att den nya processorfamiljen får denna dator att klara hela 11 timmars användning på en laddning, och den är fortfarande världen lättaste dator i 14 tumsklassen tack vare sitt kolfiber skal.

Vill du ha en extremt bra och populär dator, så ska du läsa mer här.