Vad är det som gör Kriminalserien Bron så bra?

bron

Jo, vi ser något nytt här. Danskarna, som ju är mästare på att göra bra deckare för ni minns väl Dicte som handlar om den extremt nyfikna och risktagande reportern Dicte som jobbar för kvällspressen. Eller den som dräper som var något så fruktansvärt skrämmande. I Sverige så har vi misslyckas med att få till det psykologiska och det rysligt skrämmande. Det har blivit lite platt fall, tills nu. För kriminalserien Bron har verkligen allt som en bra kriminalare ska ha.

  1. Den är skrämmande och psykologisk och har ett djup. Det är inte lätt att lista ut mördaren och det finns massor av avledande villospår som gör att man till slut inte har en aning. Ledtrådarna och de lösa trådarna som under seriens gång sakta knyts ihop och leder fram till lösningen.
  2. Historien och den bakomliggande intrigen är minst lika viktig som morden. Historien som leder fram till morden. Hur offren väljs ut och varför. Ja, hela den biten är väldigt välskriven och välgjord och det gör att man vill se mer, vad kommer att hända?
  3. En bra kriminalare innehåller intressanta karaktärer och bra skådespelare. I Bron så gör Sofia Helin en lysande insats som Saga Norén, kriminalpolisen som går sin egen väg men för den delen inte bryter några regler. Saga har Aspbergers, är arbetsnarkoman och säger precis rakt ut vad hon tänker och tycker. Något som gör att hon ständigt missförstår eller blir missförstådd. Karaktären Saga lyfter hela serien.

Serien har alltså allt som en bra deckare ska innehålla och det ska bli mycket intressant att följa säsong 3. Det ska också bli väldigt intressant och följa Sagas liv efter det att hon satt sin vän och kollega Martin i fängelset.